ОСТАННІ НОВИНИ

Четверо неповнолітніх підпалили релейну шафу на Чернігівщині

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали групу неповнолітніх підпалювачів, які на замовлення РФ знищували релейні шафи «Укрзалізниці» на Чернігівщині. Їм загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

За даними слідства, російські спецслужби діяли через 15-річного мешканця Ніжинського району. Юнак активно шукав «легких заробітків» на Телеграм-каналах, через що потрапив у поле зору росіян. 

За інструкцією окупантів фігурант залучив до підривної діяльності ще своїх двох однокласників та одного неповнолітнього знайомого. Для виконання завдань підлітки спочатку встановлювали геолокації залізничного обладнання, а потім підпалювали його за допомогою легкозаймистої суміші. 

У такий спосіб вони пошкодили релейну шафу, яка відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці залізниці. 

Правоохоронці затримали всіх чотирьох підпалювачів по гарячих слідах та повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 ККУ (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Підпалювачі перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *