ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині, – DeepState

Наталія Жолинська

|

Російські окупанти розстріляли дев’ятьох українських військових в районі населеного пункту Зелений Шлях Курської області 10 жовтня. Про це повідомляють аналітики DeepState з посиланням на джерела 1 ОТБр. 

Зокрема, російські терористи розстріляли операторів дронів та суміжників (тих, хто належить до іншого підрозділу або ж іншого роду військ, має іншого командира та інші задачі). Додаткові деталі обставин з’ясовуються. 

«Відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались», – йдеться в повідомленні.  

Кількість боєкомплектів була обмежена, тому українські військовослужбовці були вимушені здатися.  

«Загалом, ситуація на Курщині не така радісна. Сили Оборони проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене вкрай важко. Ми обговорили дану ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках. Екіпажам БпЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою», – зазначили аналітики. 

Омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на можливий розстріл військовополених та вже направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян.

«Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини!», – наголосив він.

Оновлено.

За даними Офісу генпрокурора, правоохоронці розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *