ОСТАННІ НОВИНИ

Українські хакери атакували російські навчальні заклади, де готують військових, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони завдали удару по мережевій інфраструктурі Північнокавказького федерального університету, який готує операторів дронів, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для армії рф. Про це повідомляє hromadske з посиланням на власні джерела.

Як зазначили співрозмовники, цей університет забезпечує діяльність низки навчальних закладів у кількох регіонах рф, зокрема 7 інститутів. Так, унаслідок операції було уражено внутрішню інформаційну інфраструктуру вишу, знищено цільові ресурси противника (вебсайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайтів.

Хакери атакували 11 вебсайтів, понад 7 тисяч службових ПЕОМ, 135 серверів та файлових сховищ. Крім того, для прикриття заходів основного напряму ураження було здійснено серію кібератак на низку цільових інтернет-ресурсів та файлових сховищ організацій противника.

Після цього на уражених вебресурсах хакери опублікували агітаційну листівку на підтримку наступальних операцій ЗСУ.

«Результатом операції стало послаблення навчально-наукової бази країни-агресора та можливостей допідготовки військових фахівців шляхом виконання спеціальних завдань розвідки в кіберпросторі», – розповіло джерело.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *