ОСТАННІ НОВИНИ

Блінкен заявив, що заяви Китаю щодо миру в Україні розходяться з його діями

|

Державний секретар США Ентоні Блінкен на переговорах з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї наголосив на серйозному занепокоєнні США з приводу підтримки Китаєм оборонної промислової бази Росії і заявив, що розмови Пекіна про мир в Україні «розходяться з реальністю», пише Українська правда із посиланням на Reuters.

На зустрічі з Ван Ї в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку Блінкен заявив, що він також підняв питання «небезпечних і дестабілізуючих дій» Китаю в Південно-Китайському морі і обговорив поліпшення зв’язку між американськими і китайськими військовими.

На пресконференції Блінкен розповів, що вони з Ван Ї також обговорили шляхи припинення потоку наркотиків до США і ризики, пов’язані зі штучним інтелектом.

Блінкен заявив, що близько 70 відсотків верстатів, які імпортує Росія, і 90 відсотків мікроелектроніки походять з Китаю і Гонконгу, і що це матеріально допомагає Москві виробляти ракети, бронетехніку і боєприпаси, необхідні для продовження війни.

«Тож коли Пекін каже, що, з одного боку, він хоче миру, хоче бачити припинення конфлікту, а з іншого боку, дозволяє своїм компаніям здійснювати дії, які фактично допомагають Путіну продовжувати агресію, щось тут не сходиться», – сказав Ентоні Блінкен.

Блінкен також додав, що вирішальне значення для досягнення тривалого миру в Україні має «тиск на Іран, Північну Корею і Китай … щоб вони припинили надавати зброю, артилерію, техніку та іншу підтримку» росії.

Як відомо, Китай продовжує притримуватися позиції, що для закінчення війни в Україні (яку він називає «кризою») потрібно негайно припинити вогонь, почати переговори і утриматися від санкцій та економічного тиску на агресора.

Фото: МЗС Китаю

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *