ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті російський агент підпалив авто ЗСУ та Червоного Хреста

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали 21-річного хлопця, який на замовлення російських спецслужб підпалів авто ЗСУ та Червоного Хреста на Закарпатті. Йому повідомили про підозру. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.  

За матеріалами справи, фігурантом виявився 21-річний переселенець з Вінницької області, який шукав швидких заробітків через інтернет. У телеграмі на нього вийшов представник російських спецслужб і запропонував гроші в обмін на співпрацю. 

Молодик погодився та протягом однієї доби підпалив службовий позашляховик ЗСУ і автомобіль товариства Червоного Хреста України. Для грошової винагороди затриманий фіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт своєму куратору. Утім, йому відмовилися платити та пообіцяли відправити кошти після виконання ще декількох підпалів. 

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», як тільки він підпалив третю автівку. На місці події у нього вилучили засоби підпалу та мобільний телефон із доказами листування з російськими окупантами. 

Затриманий отримав підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: 

  • ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна);
  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). 

Йому загрожує до 10 років тюрми. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *