ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики відновили функцію кишківника 84-річній жінці із судинною патологією

Наталія Жолинська

|

У Львові медики лікарні святого Луки врятували 84-річну жінку із судинною патологією, що в більшості випадків призводить до некрозу кишківника та смерті. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

84-річна Дар’я Стьопіна зі Львова вже довгий час регулярно відвідувала лікарів через проблеми з серцем. На початку вересня стан жінки погіршився, вона раптово відчула різкий біль у животі, з’явилися нудота та блювота, серцебиття пришвидшилось, а в голові паморочилось. Тож її на кареті швидкої допомоги доставили до лікарні.

Після обстеження у пацієнтки виявили мезентеріальний інфаркт, що був спричинений серцевою патологією. Через неї утворився тромб, який перекрив верхню брижову артерію, що відповідає за надходження крові до судин кишківника. Тож потрібна була негайна операція.

Відтак, львівські хірурги прооперували пацієнтку та забрали з брижової артерії згусток крові, відновили кровопостачання кишківника. Операція тривала 3 години та пройшла успішно.

«Завдяки тому, що жінка вчасно звернулася за допомогою, а ми правильно встановили діагноз – вдалося зберегти весь кишківник та повністю відновити його функцію. Вже на сьомий день після операції ми виписали пацієнтку та призначили їй оптимальну медикаментозну терапію», – розповідає судинний хірург Станіслав Хомин.

Дар’я Стьопіна безмежно вдячна медикам за порятунок.

«Вночі зробили операцію і зранку я очі відкриваю – слава Богу. Отак мене й спасли наші лікарі», – ділиться думками жінка.

Довідка.  

Гостра мезентеріальна ішемія або мезентеріальний інфаркт – це серйозна судинна патологія, за якої порушується кровопостачання кишківника. Зазвичай ця недуга призводить до відмирання органу та загибелі хворого.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *