ОСТАННІ НОВИНИ

У Харкові зрадник наводив російські ракети на свою бригаду ЗСУ

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали ще одного нещодавно мобілізованого агента РФ у Харкові, який мав скоригувати повітряний удар по одному із підрозділів своєї бригади ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Ним виявився 45-річний мешканець Харкова, якого цьогоріч у серпні дистанційно завербували російські розвідники. За вказівкою окупантів фігурант мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ. 

За це росіяни обіцяли чоловікові допомогти втекти до країни-агресора. Вже на ворожій території агент планував вступити до російського війська та воювати проти України.  

Для наведення вогню фігурант позначив «потрібні» локації на гугл-карті та відправив відповідний скріншот своєму російському куратору. Також агент провів дорозвідку поблизу бойових позицій української ППО, яку росіяни хотіли минути під час ракетної атаки. 

За інструкцією російської воєнної розвідки перед ворожим обстрілом зрадник мав прибути до визначеного місця на передовій, а окупанти – створити для нього «коридор» для переходу лінії фронту. 

Правоохоронці затримали його на етапі підготовки до «евакуації» в Росію. Під час обшуку у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою. 

Відтак, слідчі повідомили 45-річному чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *