ОСТАННІ НОВИНИ

Помер багаторічний ректор Львівського університету фізкультури Мирослав Герцик

Маркіян Рой

|

У вівторок, 24 вересня, помер відомий спортсмен, фундатор львівської школи веслування, один із засновників НОК та багаторічний ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Мирослав Герцик. Про це повідомила пресслужба відділення НОК у Львівській області.

Заслужений тренер України та майстер спорту з веслування відійшов у вічність у віці 88 років.

Парастас за покійним Мирославом Герциком відбудеться в середу 25 вересня о 19 годині в Храмі Священномученика Климентія Шептицького по вул. М.Кривоноса, 1 у м.Львові.

В четвер 26 вересня о 7.30 год. ранку відбудеться літургія в Храмі Священномученика Климентія Шептицького по вул. М.Кривоноса, 1 у м.Львові.

Чин похорону розпочнеться 26 вересня о 8.30 год. в Храмі Священномученика Климентія Шептицького по вул. М.Кривоноса, 1 у м.Львові.

Поховають М.С.Герцика у рідному м.Болехові. Похоронна процесія вирушить до Болехова о 9.30 год. Панахида в церкві міста Болехова розпочнеться о 12.30 год.

Довідково

Мирослав Степанович Герцик народився 6 грудня 1935 року в м.Болехові на Івано-Франківщині. Спортсмен був фундатором львівської школи веслування, видатним організатором спортивного руху, одним із ініціаторів та засновників НОК України, віце-президента НОК України у його першому складі. Чоловік був учасником міжнародної естафети олімпійського вогню 2004 року та організатором Української Спортової Асоціації.

Окрім того, був очільником Львівського міського та Львівського обласного спортивних комітетів та багаторічним ректором Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Що ж до спортивних здобутків, то Мирослав Герцик мав звання майстра спорту з веслування та одного з кращих веслярів України 60-х років, Заслуженого тренера України, який виховав 9 майстрів спорту міжнародного класу, понад пів-сотні майстрів спорту.

Також Мирослав Герцик був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня, медалями «Будівничий України», «20 років Незалежності України», знаком «Петро Могила», кавалер Почесної відзнаки ЛДУФК імені професора Івана Боберського та відзначений іншими високими нагородами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *