ОСТАННІ НОВИНИ

Байден заявив про підтримку України до самої перемоги і здобуття тривалого миру

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну, допоки вона не досягне перемоги й тривалого миру, заснованого на принципах Статуті ООН. Про це він сказав, виступаючи 24 вересня на Генасамблеї ООН, повідомляє Голос Америки.

«Коли Росія вдерлася в Україну, ми могли б стояти осторонь і просто висловлювати протест. Але ми з віцепрезиденткою Гарріс розуміли, що це було атакою на все, що ця інституція (ООН) має відстоювати. І тому, за мого керівництва, Америка відповіла на виклик, забезпечивши величезну безпекову, економічну та гуманітарну допомогу», – сказав президент із трибуни ООН.

Він додав, що до цих зусиль приєднались союзники і партнери по НАТО, загалом понад 50 країн, «але найголовніше – на виклик відповів український народ».

Байден підкреслив: «Війна Путіна зазнала поразки в його основній меті: він хотів знищити Україну, але Україна досі вільна. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО є більшим, сильнішим і згуртованішим, ніж будь-коли, з двома новими членами – Фінляндією та Швецією».

Американський глава наголосив, що зараз не час «опускати руки». «Зараз у світу є інший вибір. Чи будемо ми продовжувати нашу підтримку, щоб допомогти Україні виграти цю війну та зберегти свою свободу, чи підемо, й агресія відновиться, а нація буде знищена? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися. Ми не можемо відводити очі, і ми не відмовимося від нашої підтримки України, допоки Україна не переможе і не досягне тривалого миру, (основаного) на Статуті ООН», – підкреслив Джо Байден.

Зазначимо, що це четверте й останнє звернення Байдена до Генасамблеї ООН як лідера США. У ньому він підсумував свої досягнення на цій посаді та згадав про ключові історичні події у США та у світі, свідком яких він став протягом своєї політичної кар’єри як сенатор, віцепрезидент і зрештою 46-й глава Білого дому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *