ОСТАННІ НОВИНИ

Павло Клімкін: «Мандат ООН і референдум у Криму – це спроба легітимізації російської власності»

|

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін про пропозицію глави польського МЗС Радослава Сікорського щодо Криму:

«Радек Сікорський пропонує віддати Крим під мандат ООН для підготовки там референдуму. Ідея не нова і не його.

Мандат імпотентної ООН – це поганий жарт. Звісно, в тисячу разів краще, ніж російська окупація, але хто сказав, що ООН там дадуть щось робити для деокупації? А якщо це справжній мандат ООН, то він не для підготовки так бажаного для Кремля референдуму, а для повернення там нормального життя.

Тому саме пов’язування питань “мандату ООН” та “референдуму” – просто спроба легітимізації російської власності, нічого більше, шлях до “нової нормальності”. Дуже небезпечної, адже тоді кожен може щось захопити, поставити під мандат ООН і провести вигідне для себе голосування.

Розумію бажання стати частиною майбутніх переговорних процесів, але не розумію прокачку цих ідей. Це послаблює позицію України та Заходу навіть до будь-яких теоретично можливих переговорів. Ось і все, що я про це думаю».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *