ОСТАННІ НОВИНИ

Путін збільшив чисельність своєї армії до 1,5 млн військових, – росЗМІ

Наталія Жолинська

|

Правитель Росії Володимир Путін своїм указом збільшив штатну чисельність Збройних сил РФ до 2 389 130 осіб, з яких 1,5 мільйона – це військовослужбовці. Про це пише Українська правда з посиланням на російські ЗМІ. 

Лідер Кремля доручив уряду виділити Міноборони гроші з бюджету, необхідні для виконання указу. Відтак, Путін збільшив штатну чисельність армії на 180 000 осіб.

Раніше президент РФ збільшував чисельність російської армії у грудні 2023 року, тоді частка військовослужбовців становила 1,32 мільйона осіб. Зазначимо, що до початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році кількість військовослужбовців у ЗС РФ ледь перевищувала 1 мільйон осіб.

Міноборони Росії поки не коментувало нового указу Путіна. Після указу від грудня 2023 року у відомстві заявили, що чисельність армії збільшать завдяки «громадянам, які виявляють бажання проходити військову службу за контрактом», тому «істотного збільшення призову громадян на строкову військову службу не планується, проведення мобілізації не передбачено».

У міністерстві пояснили збільшення чисельності армії «зростанням загроз для країни, пов’язаних із проведенням СВО і триваючим розширенням НАТО». 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *