ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги видалили пухлину на обличчі 11-річного хлопчика

Маркіян Рой

|

У Львові прооперували 11-річного хлопчика, у якого діагностували аденому привушної слинної залози. Це рідкісна доброякісна пухлина. Завдовжки новоутвір на обличчі пацієнта сягав 4 сантиметри і почав перетискати лицьові нерви. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

В 11-річного Максима Білецького мама ще два роки тому зауважила на щоці біля лівого вуха невелику гульку. Вже за кілька місяців новоутвір збільшився. Тоді його оглянули лікарі та під час УЗД виявили на обличчі дитини 12-міліметрову пухлину.

Роботу лікарям ускладнювало розташування пухлини, оскільки вона розрослась у місці, де лицьовий нерв розгалужується. Якщо б хірурги зачепили гілку нерва, у пацієнта могла б порушитись міміка обличчя. Тож операцію провели під мікроскопом.

«Оперувати ми вирішили під мікроскопом, щоби збільшено бачити критично важливу зону, у якій оперуємо. Крім цього, під час втручання ми спеціальним електростимулятором подразнювали гілочки лицьового нерва, аби контролювати, чи не зачіпаємо їх», – розповідає хірург, медичний директор лікарні Олександр Калінчук.

Операція тривала дві години. Хірургам вдалося успішно відділити пухлину від навколишніх тканин та нервів, не пошкодивши їх. Уже на другий день після операції Максим поїхав з лікарні додому здоровий.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *