ОСТАННІ НОВИНИ

З полону повернули ще 103 українських військових

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 14 вересня, з російського полону додому повернули ще 103 захисників України. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Так, вдалося звільнити 82 рядових та сержантів, а також 21 офіцера зі ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонної служби, а також поліції. Воїни захищали Київщину, Донеччину, Маріуполь та «Азовсталь», Луганщину, Запоріжжя, Харківщину.

Омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що серед звільнених є військові 36 бригади морської піхоти, представники спецпідрозділу «Кракен» та 12 бригади спеціального призначення НГУ «Азов». А керівниця патронатної служби «Азову» Олена Толкачова уточнила, що додому повернулися 23 воїни бригади.

«Переважна більшість звільнених – люди, які утримувалися з перших днів війни», – наголосив Лубінець.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими додали, що більшість військових у полоні зазнали важких травм чи поранень, вони мають серйозні захворювання і потребують негайної медичної допомоги.

«Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 13 вересня Україна повернула із російського полону 49 українців та українок. Серед них – частина захисників «Азовсталі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Telegram/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *