ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі вважають, що виплати для українських біженців зменшують мобілізаційний потенціал України

Маркіян Рой

|

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що інші країни мають відмовитися від виплат для українських біженців, адже це негативно впливає на мобілізаційний потенціал України. Про це він заявив в інтерв’ю Le Monde, передає hromadske.

На його думку, Києву насамперед потрібні техніка та війська. Він назвав «прикрими» зволікання Конгресу США з ухваленням допомоги для України та затримку України з ухваленням закону про мобілізацію.

Сікорський додав: «А ми зменшуємо їхній мобілізаційний потенціал, виплачуючи допомогу українським біженцям».

Він нагадав, що в Польщі українські біженці не отримують соціальних виплат.

За словами міністра, якщо українські громадяни перебувають під захистом ЄС як біженці, то вони мають змогу отримувати щомісяця 200 євро на дитину. Водночас у Західній Європі українці мають іншу допомогу.

«Це має фінансовий стримувальний стимул для молодих чоловіків і жінок, які можуть повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору», – заявив Сікорський.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні були оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *