ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонницю з Волині підозрюють у незаконному перенаправлені за кордон понад 30 чоловіків 

Наталія Жолинська

|

Працівники ДБР повідомили про підозру посадовиці з Волині, яка допомагала злочинній групі переправляти до Польщі чоловіків призовного віку. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань. 

Встановлено, що ділки шукали «клієнтів» у соцмережах, а вартість таких послуг складала 3,5 тисяч доларів США.

Відтак чоловіків доправляли до прикордонного пункту пропуску на Волині. Тоді посадовиця не вносила відомостей про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Отже ухилянти без перешкод виїжджали за межі України. За такою схемою з 2022 року до Польщі потрапило понад 30 чоловіків. 

За даними слідства спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону, 26-річна молодша інспекторка прикордонної служби не вносила щодо таких осіб відомості до інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт-1», тож вони могли безперешкодно перетнути держкордон під час війни. 

Прикордонниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон за попередньою змовою групою осіб). Їй загрожує до семи років тюрми. 

Також подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. 

Розслідування триває. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *