ОСТАННІ НОВИНИ

Поки лише Білорусь відзначилася збиттям російських «Шахедів», – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський розкритикував міжнародних партнерів за відсутність спільних дій щодо збиття російських ракет та іранських дронів у небі України. Про це він заявив під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Коли ми чуємо, що в Росію прибули нові ракети з Ірану, це ж те саме зло, яке союзникам доводилося вже збивати в небі Близького Сходу. Зараз, можливо, відрізняється марка ракет, але не терористичний мотив Ірану, що лежить в основі розповсюдження та застосування цієї зброї», – зазначив глава держави.

Він додав, що союзники вже успішно діють у подібних випадках на Близькому Сході, але наразі не ухвалили рішення щодо аналогічної допомоги Україні.

«Якщо союзники разом збивають ракети й дрони в небі Близького Сходу, то чому досі немає аналогічного рішення про спільне збиття російських ракет й іранських “Шахедів” у небі України? Причому це не робиться й тоді, коли ракети та дрони прямують буквально на територію наших сусідів», – наголосив Зеленський.

Президент також підкреслив, що питання збиття ракет постійно обговорюється з партнерами, проте відповідь на нього часто намагаються уникнути або заговорити.

«Поки що лише Білорусь відзначилася збиттям російських “Шахедів”. Я не думав, що в такому форматі це буде … Це справді, я вважаю, просто принизливо для сильного демократичного світу», – сказав глава держави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: Офіс президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *