ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголові Дніпропетровської ОВА повідомили підозру за крадіжку 286 мільйонів на будівництві доріг

Маркіян Рой

|

Колишньому голові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку оголосили підозру щодо можливої причетності до корупційної схеми під час ремонту доріг в області, внаслідок чого завдано збитків територіальній громаді на суму понад 286 млн грн. Про це повідомляють НАБУ та САП.

НАБУ і САП не називають прізвища ексголови Дніпропетровської ОВА, але як випливає з матеріалів справи, мова йде про Валентина Резніченка, якого президент Володимир Зеленський звільнив з посади 24 січня 2023 року.

«НАБУ і САП викрили масштабну оборудку у дорожній сфері, у результаті якої під час повномасштабного вторгнення рф державному бюджету заподіяно понад 286 млн грн збитків», – йдеться в повідомленні.

За даними антикорупційних органів, у цій справі повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОДА; ексзаступнику голови Дніпропетровської ОДА; екскерівнику департаменту Дніпропетровської ОДА; ексначальнику відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА; керівнику суб’єкта господарської діяльності.

Їм інкримінують порушення ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За матеріалами справи, у 2022 році чинне в умовах воєнного стану законодавство дозволяло першочергове фінансування експлуатаційного обслуговування автомобільних доріг, а витрати на поточний та капітальний ремонт доріг були можливі лише в останню чергу.

Підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд грн. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов’язаною із головою Дніпропетровської ОДА, яка завищила вартість матеріалів на понад 286 млн грн.

Частину цих коштів підозрювані, за даними слідства, надалі вивели на рахунки інших компаній, пов’язаних із топпосадовцем та його заступником, інформують у бюро.

Наразі правоохоронці продовжують вивчати факти щодо можливої легалізації незаконно одержаних коштів, а також встановлюєть причетність до злочину інших осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *