ОСТАННІ НОВИНИ

У Чорному морі росіяни вдарили ракетою по судну з пшеницею для Єгипту

Олег Дерев'янко

|

У Чорному морі російська ракета поцілила по цивільному судну з вантажем пшениці для Єгипту одразу після виходу корабля з українських територіальних вод. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За попередніми даними, минулося без людських втрат.

Глава держави зауважив, що Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки.

«Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу», – наголосив він.

Зокрема, критичним постачання продовольства з України є до країн Африки та регіону Близького Сходу. Президент запевнив, що Україна й надалі робитиме все для захисту своїх портів, Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок.

«Очікуємо на реакцію світу. Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет», – заявив Зеленський.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга наголосив, що цей удар є «зухвалою атакою на свободу судноплавства та глобальну продовольчу безпеку».

Україна негайно повідомить ООН та Міжнародну морську організацію про цей злочин. Київ закликав партнерів до рішучої відповіді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Telegram/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *