ОСТАННІ НОВИНИ

Ще один фігурант справи про побиття військового у Смілі отримав підозру

Олег Дерев'янко

|

У справі про побиття ветерана у Смілі, що в Черкаській області, ще одному фігурантові оголосили підозру. Про це повідомив очільник Черкаської обласної поліції Олег Гудима в етері національного телемаратону, передає hromadske.

Підозру вручили за фактом хуліганських дій. Гудима запевнив: «Жодна особа, винна у скоєнні правопорушення, не уникне відповідальності».

Він не розкрив деталей стосовно другого підозрюваного. Водночас за інформацією місцевого порталу «18000», фігурант також був на відео та брав участь у побитті військового.

Передісторія

У вівторок, 3 вересня, у Смілі Черкаської області побили демобілізованого захисника Анатолія Гончаренка.

Він розповів на своїх сторінках у соцмережах про ДТП, у яку потрапили батьки, за його словами, з вини місцевого кримінального авторитета. Після цього той побив військового та змусив публічно визнати провину й вибачитися. Інцидент викликав неабиякий суспільний резонанс та привернув увагу активістів.

На цей випадок відреагував глава МВС Ігор Клименко, він засудив поведінку кривдника у Смілі.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 ККУ (хуліганство, вимагання та незаконне поводження зі зброєю).

Вже 11 вересня спецслужби спіймали фігуранта. Ним виявився 28-річний чоловік, який на той час переховувався від правоохоронців в одному з готелів на території Черкаської області.

У Нацполіції також почали службову перевірку щодо можливої бездіяльності правоохоронців у Смілі.

За даними видання «18000», підозрюваним у нападі є Вадим Долотенко. Він фігурує у низці кримінальних проваджень. Ці справи, пов’язані, зокрема з нанесенням тілесних ушкоджень, а також грабежами.

У 2017 році він мав конфлікт із місцевим активістом Іллею Слободяником. Саме він один із перших розпізнав на відео конфлікту Долотенка. Свого часу Слободяник звинуватив Долотенка у побитті та погрозах після критики тодішнього керівника Сміли. Справа досі перебуває на розгляді в суді.

Долотенко також був засуджений за грабіж, який стався у Смілі у 2020 році, коли він пограбував місцеву жительку, зірвавши з неї золотий кулон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *