ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепка Яцик заявила, що у вищого військового керівництва України є «статеві проблеми»

Олена Карп'юк

|

6 вересня під час засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, яке відбувалося у приміщенні Верховної Ради, народна депутатка Юлія Яцик заявила про наявність статевих проблем у Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича. Про це повідомляє видання «Бомок».

Пряму трансляцію засідання ТСК у власному ТікТоці здійснював експерт комісії Петро Волощенко.

На засіданні комісії, яке присвячувалося функціонуванню Збройних Сил України, народні депутатки обговорювали проблемні питання у війську.

В одному із емоційних діалогів з головою ТСК Анною Скороход її заступниця у комісії Юлія Яцик заявила, що у Головнокомандувача та начальника Генштабу існують «статеві проблеми» у визначенні винного.

Зазначимо, що стаття 435-1 Кримінального Кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за образу честі і гідності військовослужбовця, який здійснює заходи відсічі і стримування збройної агресії РФ. Санкція цієї статті передбачає від 3 до 5 років обмеження або позбавлення волі.

Довідково: 45-річна Юлія Яцик балотувалась у Верховну Раду України у 2019 році від президентської партії «Слуга народу», була її членкинею. Однак у 2022-му вона вийшла і з партії, і з фракції.

Яцик є членкинею парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, а також заступницею голови Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших військових формуваннях та в правоохоронних органах спеціального призначення.

За даними руху «Чесно», Юлія Яцик у 2022 році претендувала на посаду голови НАБУ. Однак згодом Центр протидії корупції відніс її до переліку недоброчесних кандидатів. Також депутатку помітили у гречкосійстві. За даними запорізьких ЗМІ, вона роздавала гуманітарну допомогу місцевим мешканцям, розподілену обласною військовою адміністрацією під власним ім’ям.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *