ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вже готує нові атаки по енергосистемі, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

Росія не дасть Україні пережити осінь-зиму 2024-2025 років без відключень електроенергії, тож вже планує свої наступні масовані атаки по енергосистемі. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Верховної Ради 6 вересня.

«Стосовно нашої генерації. Якщо ситуацію ось зафіксувати так, як є станом на зараз, то зиму можемо пройти без відключень. Але ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої “розкоші” просто жити спокійно, його терористична і геноцидна політика буде продовжуватись. Ми вже знаємо розвіддані про те, що готуються наступні масовані ракетні і дронові удари по нашій енергосистемі», – заявив глава уряду.

Денис Шмигаль додав, що через постійні російські обстріли енергосистеми Україна втратила 9 ГВт потужності, а це є половина усього довоєнного споживання електроенергії у державі.

Нагадаємо, 26 серпня Україна пережила найбільш масовану комбіновану атаку Росії. Ще під час неї енергетики вже ввели екстрені знеструмлення, а профільний міністр, коментуючи наслідки обстрілу, заявив, що ситуація є складною.

Після цієї атаки українцям знову повернули графіки знеструмлень. Зважаючи на початок осені, в Україні почали обговорювати, яким буде опалювальний сезон і як надовго вимикатимуть світло.

Експерти кажуть, що за оптимістичним сценарієм світла взимку може не бути до 12 годин на добу, за песимістичним – до 20 годин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *