ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон розкрив вміст нового пакета військової допомоги для України

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони США 6 вересня оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги вартістю до 250 мільйонів доларів. Про це повідомляє Європейська правда.

Оголошений пакет виділяють за програмою президентських повноважень зі скорочення озброєнь (PDA) та є 65-м із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року.

Пакет містить, зокрема зенітні ракети RIM-7, ракети Stinger, боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155-мм і 105-мм, протитанкові ракети TOW і протитанкові системи Javelin та AT-4.

У повідомленні Пентагону також згадують бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113, протимінні транспортні засоби із захистом від засідок (MRAP), боєприпаси до стрілецької зброї, гранати, патрульні катери, морське навчально-тренувальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт, запчастини й допоміжне обладнання.

«Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з близько 50 членами Альянсу і партнерами через Контактну групу з питань оборони України та пов’язані з нею коаліції сил і засобів для задоволення нагальних потреб України на полі бою і захисту від російської агресії», – наголосили в Пентагоні.

Зазначимо, що пакет на 250 мільйонів доларів раніше анонсував міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання у форматі «Рамштайн».

Водночас адміністрація президента США веде термінові переговори з Конгресом, щоб дозволити їй використати понад 6 мільярдів доларів військової допомоги Україні до 30 вересня, коли закінчується фінансовий рік і гроші можуть «згоріти».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *