ОСТАННІ НОВИНИ

Українка Марія Помазан здобула «золото» на Паралімпіаді-2024 зі штовхання ядра 

Наталія Жолинська

|

Українська штовхальниця ядра Марія Помазан із Запоріжжя здобула ще одне «золото» для України на Паралімпійських іграх-2024 у змаганнях класу . Про це пише Суспільне Спорт.

 

Українка у фіналі вже з першої спроби стала лідеркою у боротьбі за золоту медаль штовхнула ядро на 12,75 м. Жодна з параатлеток не змогла перевершити результат Марії Помазан, зокрема чинну світову рекордсменку Ван Джан українська спортсменка випередила на 81 сантиметр. Відтак здобула друге поспіль паралімпійське «золото».

«Емоційні враження, важкі. Мабуть, ця медаль була для мене найважчою, оскільки емоції, які ми пережили в Україні і які переживає наш народ – це страшно. Дуже рада, хочу присвятити цю медаль нашим захисникам. Якби не вона – мене б тут не було. Присвятити її рятувальникам, волонтерам, лікарям, які нас теж рятують. Ця медаль для України», – ділиться Помазан.  

Зокрема, Марія Помазан є п’ятиразовою паралімпійською медалісткою, з них триразова чемпіонка: здобула «золото» у штовханні ядра у Лондоні-2012, Токіо-2020 та Парижі-2024. Також здобувала «срібло» у штовханні ядра у Ріо-2016 та у метанні диска у Лондоні-2012.

Фото: Національний параолімпійський комітет України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *