ОСТАННІ НОВИНИ

Через російський обстріл у Львові пошкоджено 188 будинків

Наталя Дуляба

|

Внаслідок ракетно-дронової атаки, яку здійснили російські окупанти в ніч на 4 вересня, у Львові пошкоджено загалом 188 будинків. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

«На місці руйнувань триває обстеження щодо пошкоджень. Таким чином буде визначено, як саме буде відновлено кожен будинок. Від ранку розпочали робити заміри вікон у постраждалих будинках», – розповів посадовець.

Зазначимо, що спочатку було відомо про те, що через російський обстріл у Львові пошкоджено більше 50 будинків, в тому числі й пам’ятки архітектури. Шість будівель зруйновані настільки, що з них відселяють людей.

Тепер після проведених обстежень встановлено, що загалом у місті пошкоджено 188 будинків.

Львів’янам, чиї будинки зазнають пошкоджень внаслідок російських обстрілів, місто компенсовує вартість встановлення нових вікон (до 12 тисяч грн за кожне) та вхідних дверей (до 8 тисяч грн). Також можна отримати 15 тисяч грн за затоплення квартири, спричинене гасінням пожежі. Детальніше про механізм оформлення такої компенсації читайте за цим посиланням.

Також із 4 вересня на вул. Стороженка у Львові запрацював виїзний ЦНАП, який приймає заяви на компенсації.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

Загинули семеро львів’ян, в тому числі й двоє дітей. Поранення отримали 66 людей. Серед убитих – жінка із трьома доньками.

Невдовзі після атаки львів’ян закликали здавати кров для потерпілих, потреба у запасах все ще актуальна станом на 5 вересня.

5 вересня у Львові оголосили Днем жалоби. Поховають усіх сімох львів’ян 6-7 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Андрія Москаленка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *