ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський може замінити Шурму, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

В Офісі президента найближчими днями можуть звільнити заступника голови ОП Ростислава Шурму. Про це повідомили співрозмовники Української правди в оточенні президента та в Кабміні.

«Ростик готується йти на вихід. Він давно цього хотів, а зараз так склалися обставини, що президент його готовий відпустити», – йдеться у повідомленні.

Водночас інші співрозмовники повідомляють, що найбільш ймовірним кандидатом на заміну Шурми на Банковій розглядають міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Нагадаємо, що 17 серпня 2023 року було оприлюднено розслідування Bihus.Info про те, що сонячні станції під російською окупацією, співвласником яких є оточення Шурми, отримували оплату за «зеленим тарифом» до літа 2023 року, хоча, ймовірно, не мали зв’язку з об’єднаною енергосистемою України.

Йдеться, зокрема, про ТОВ «КД Енерджі 2» і ТОВ «Відновлювальна Енергія Запоріжжя», співвласником яких є брат Ростислава Шурми – Олег Шурма.

А співвласником ще двох компаній – ТОВ «Грін Енерджі Токмак» і ТОВ «Грандпауєр ЛЛС» – є Руслан Божко, колишній підлеглий Ростислава Шурми, якого вважають близькою до нього людиною.

Заступник Андрія Єрмака підтвердив, що його брат отримував плату від ДП «Гарантований покупець» за електроенергію з сонячних електростанцій, які розташовані на окупованих територіях, але це робив не тільки він, а і «всі інші компанії».

29 вересня Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо виплат за електроенергію з сонячних електростанцій, які розташовані на окупованих територіях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *