ОСТАННІ НОВИНИ

Зґвалтування дитини: на Полтавщині чотирьох поліцейських відсторонили від роботи

Андрій Котенський

|

Чотирьох поліцейських відсторонили від виконання службових обовʼязків через справу щодо сексуального насильства над 12-річним підлітком у Котельві. Повʼязано це з тим, що вони не внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про скоєння злочину після звернення матері постраждалого. Про це повідомила Суспільному речниця Прокуратури Полтавщини Людмила Іващук.

Прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого.

Йдеться, про правоохоронців із Котельви. Щодо них дисциплінарна комісія проводить службове розслідування. Нині досудове розслідування проводить Полтавське райуправління поліції.

Наказом ГУНП Полтавщини відсторонені від виконання службових обовʼязків на період службового розслідування начальник сектору поліцейської діяльності в селищі Котельві, його заступник та інспектор ювенальної превенції, а також заступник начальника поліції Зінькова, який на момент виявлення злочину стосовно малолітнього хлопчика виконував обовʼязки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві.

Що відомо про насильство над 12-річним хлопцем у Котельві

Як встановили слідчі, у червні 2024 року у Котелевській громаді троє людей, серед яких двоє неповнолітніх, вчинили сексуальне насильство над 12-річним хлопцем. Відбувалося це на пляжі “Мусійка” на річці Ворскла у Котельві. Кілька підлітків, зокрема, примушували постраждалого оголятися та принижували його. Усе це вони знімали на телефон, а потім поширювали відео серед знайомих у соцмережах.

Як стало відомо з реєстру судових рішень, до відповідальності притягли батьків двох неповнолітніх правопорушників, оскільки вони не досягли 16-річного віку. Цю справу кваліфікували як адміністративне правопорушення, а саме ухилення від виконання батьківських обовʼязків. Дії підозрюваних щодо потерпілого розцінили як хуліганські. Із батьків стягнули штраф – 850 та 1190 гривень відповідно.

Лише коли подія набула суспільного розголосу, правоохоронці відкрили кримінальне провадження, але не за зґвалтуванням, а за частиною 4 статті 153 ККУ – вчинення насильницьких дій сексуального характеру щодо малолітньої особи.

Згідно з Кримінальним кодексом України, сексуальним насиллям вважають дії, не пов’язані з проникненням у тіло іншої особи без її добровільної згоди.

Тепер покидькам загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *