ОСТАННІ НОВИНИ

В Угорщині відкрили першу державну українсько-угорську школу для дітей з України

Наталія Жолинська

|

У суботу, 31 серпня, за результатами домовленостей між Володимиром Зеленським та Віктором Орбаном в Будапешті відчинила свої двері перша державна двомовна середня школа та гімназія для українських дітей. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Під час зустрічі та переговорів у Києві з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном президент України наголошував на важливості створення освітніх закладів для українських дітей за кордоном та отримав запевнення від угорської сторони щодо підтримки цього проєкту. 

Українське товариство «Дім українських традицій» (Угорщина) взяло на себе тривалу підготовчу роботу для відкриття та управління навчальним закладом. 

Відтак діти навчатимуться рідною українською мовою від 1 до 12 класу, а програма включатиме вивчення угорської та англійської мов як іноземних. Фінансування навчального закладу здійснюється за рахунок коштів державного бюджету Угорщини. 

«Відкриття цієї школи є важливим кроком на шляху розвитку Української всесвітньої спільноти. Забезпечення доступу до освіти рідною мовою є пріоритетом для президента Зеленського та важливою частиною нової комплексної політики МЗС щодо українців за кордоном. Школа в Будапешті не лише сприятиме збереженню української ідентичності, але й допоможе нашим дітям адаптуватися в іноземному середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння», підкреслив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *