ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни здійснили понад 2 тисячі обстрілів на Донеччині. Є жертви 

Наталія Жолинська

|

За добу, 30 серпня на Донеччині зафіксували 2256 ворожих ударів по лінії фронту та житловому сектору. В результаті обстрілів загинуло двоє людей, ще дев’ять – поранені. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

Протягом доби, 30 серпня, під ворожим вогнем перебували вісім населених пунктів Донецької області: міста Гірник, Курахове, Лиман, Торецьк, села Малинівка, Міньківка, Олексіївка, Рай-Олександрівка. 

Окупанти вбили двох людей та ще дев’ять цивільних постраждали в результаті ворожих атак. Пошкоджено 20 цивільних об’єктів – 13 житлових будинків, лікарню, магазини.

Зокрема, по Кураховому росіяни вдарили з РСЗВ «Ураган», ствольної артилерії та артилерії – вбили цивільну особу, ще шістьох поранили. Руйнувань зазнали багатоквартирний і п’ять приватних будинків, лікарня, п’ять продуктових крамниць і торгових павільйонів на ринку. 

Одна людина загинула внаслідок артобстрілу Гірника, пошкоджено три приватних оселі. 

У Торецьку російські війська поранили мирного жителя, пошкодили приватний будинок. 

Крім того, у суботу, 31 серпня, після опівночі окупанти атакували Покровськ, Мирноград, Добропілля та Білицьке. Поранено двох цивільних осіб – у Добропіллі. Пошкоджено щонайменше 23 цивільних об’єкти – 12 багатоквартирних будинків та інфраструктуру. 

За словами голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна росіяни також обстріляли зранку 31 серпня Часів Яр. Щонайменше п’ятеро людей загинули віком від 24 до 38 років. Снаряди влучили у приватний будинок і багатоповерхівку.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *