ОСТАННІ НОВИНИ

На Курщині загинув випускник УКУ Микола Гаєвой 

Наталія Жолинська

|

У вівторок, 27 серпня на Курському напрямку від рук російських окупантів загинув випускник УКУ Микола Гаєвой. Про це повідомили в Українському католицькому університеті.

Микола Гаєвой народився в Ужгороді, у Горянах, вчився на історика в Ужгородському національному університеті, а згодом в УКУ, у Львові. Має релігійну освіту, навчався у Теологічному інституті в Брюховичах.

З початком повномасштабного вторгнення РФ, Микола взяв академвідпустку та пішов до війська добровільно 24 лютого 2022 року. Служив у 95-й окремій десантно-штурмовій (Поліській бригаді ДШВ ЗСУ). Героєві було всього 28 років.  

«Ми познайомилися у 2019 році на іспиті, коли вступали в аспірантуру в УКУ. Зʼясувалося, що ми обидвоє із Закарпаття, що стало гарним приводом для міцної дружби. Микола був світлою людиною, яка шукала. На його життєвому шляху була активна участь у молодіжних патріотичних та християнських організаціях», – поділився спогадами друг, одногрупник та сусід Миколи Михайло Тупиця.

За його словами, Миколині пошуки зупинилися на академічній дослідницькій діяльності, яку перервала війна. Микола мав добрий характер та лагідну вдачу. Писав дисертацію про інтелектуальну біографію Ярослава Стецька. Подібно до свого героя, Микола поклав суспільні інтереси вище особистих та зголосився до війська, сказавши: «Теперішня ситуація потребує чину»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *