ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці України та Польщі ліквідували діяльність масштабного наркоугруповання

Маркіян Рой

|

Українські та польські правоохоронці ліквідували транснаціональне наркоугруповання та вилучили наркотиків на 600 мільйонів гривень. Про це повідомляє Нацполіція України.

За даними правоохоронців, під час масштабної спецоперації поліцейські ліквідували найбільшу лабораторію синтетичних опіоїдів на території Польщі, де виробляли метадон у кристалічній формі, а також 8 мульти-лабораторій на території України та Польщі, де синтетичні катинони (мефедрон і Альфа-PVP) вироблялися разом з метадоном. Збували «готовий» товар на території країн Європейського союзу та України через приватні логістичні компанії, методом із «рук в руки» та «мастеркладами».

Правоохоронці провели обшуки на 38 об’єктах на території Польщі та України і вилучили 195 кілограмів метадону в кристалічній формі, що за медичними оцінками дорівнює 4 мільйонам смертельних доз, а також 153 кілограми Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, 2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів.

«Орієнтовна вартість вилучених наркотиків, психотропів та прекурсорів за цінами “чорного” ринку становить понад 600 млн гривень, що еквівалентно 15 млн доларів», – йдеться в повідомленні.

У рамках справи затримано сім членів картелю разом з організатором. Всі вони перебувають під арештом за рішенням суду.

Слідчі Нацполіції України повідомили п’ятьом особам про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 ККУ). За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *