ОСТАННІ НОВИНИ

На руках в українців може бути до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї, – МВС

Маркіян Рой

|

В українців на руках може бути від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї. Йдеться про зброю, знайдену на деокупованих землях або видану Силами оборони на початку великої війни. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий в етері телемаратону «Єдині Новини», передає hromadske.

«Якоїсь спеціальної методики, яка могла б дати відповідь, скільки в громадян України може бути незареєстрованої зброї, немає. Тому встановити певну кількість неможливо. Водночас, за даними наших європейських партнерів, озвучуються цифри від двох до п’яти мільйонів одиниць незареєстрованої зброї, яка може бути на руках у населення», – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада ухвалила закон про декларування зброї, яку цивільні знайшли під час воєнного стану. Він набере чинності з листопада 2024 року. Протягом одного місяця цивільні, які мають знайдену зброю або зброю без відповідних дозвільних документів, повинні звернутися до органів Нацполіції та всю зброю і боєприпаси задекларувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *