ОСТАННІ НОВИНИ

Наявність укриття і формат уроків: як почнеться навчальний рік на Львівщині

Наталя Дуляба

|

Укриття на Львівщині мають абсолютно всі початкові школи, тому навчання тут буде очним. Сховищами для учнів старших класів і дітей у садках забезпечені на рівні 97-98%, тому подекуди буде змішаний формат навчання. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

Так, 100% початкових шкіл на Львівщині (104 заклади) забезпечені укриттями. Ліцеї (536 закладів) – на 97%, гімназії (410 закладів) – на 98%.

Також укриття доступні для 98% дитсадків. Очне навчання запланували у 925 садочках із 936, в інших 11 буде змішаний формат.

Щодо формату у школах, то 1000 закладів із 1050 на Львівщині навчатимуться в очному форматі, 50 – у змішаному форматі. Причиною такого рішення є те, що існуючі укриття на перших поверхах шкіл, більше не можуть слугувати укриттями згідно з законодавством.

«Зараз змінилися нормативи, і 272 школи та 91 садочок не змогли б розпочати наживо освітній процес. 222 школи та 80 садочків вирішили проблему укриття в дуже простий спосіб – вони уклали угоди з приватними, громадськими або державними установами, які мають укриття поруч. Залишаються ще 50 шкіл, які можуть навчатися або дистанційно або у змішаному форматі.

Але можна говорити про те, що всі початкові школи навчатимуться очно. І це дуже важливо, тому що дітям до 4 класу дистанційне навчання не рекомендоване», – прокоментував директор обласного департаменту освіти розповів Олег Паска.

Водночас він наголосив, що укриття шкіл і садочків не рекомендовано використовувати для цивільного населення.

«Про мешканців мають подбати органи управління місцевих громад. Нам необхідно подбати про безпечне освітнє середовище для школярів та вчителів. Відповідний рекомендаційний лист було надіслано закладам освіти», – додав посадовець.

Загалом у 2024/2025 році у 1081 школі на Львівщині (1050 комунальних і 31 приватна) навчатимуться близько 290 тисяч учнів. У перший клас цьогоріч підуть 22 200 школярів.

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОВА закликав уряд дозволити місцевій владі облаштовувати укриття на перших поверхах шкіл. Якщо цього не буде, то на Львівщині 41 тисяча учнів змушена буде знову навчатись онлайн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *