ОСТАННІ НОВИНИ

Будь-які переговори з терористами є смертельно небезпечними, – Сирський у річницю боїв за Іловайськ

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 29 серпня, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у 10 річницю трагічних боїв за Іловайськ вшанував пам’ять усіх полеглих у війні з рф українських захисників. Про це він повідомив у власних соцмережах.

«Іловайськ – це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу», – написав Сирський.

Він заявив, що цей день нагадуватиме Україні про підступність та віроломність російського агресора та про те, що «будь-які переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна».

Головком подякував українським матерям та батькам за «їхніх дітей, які віддали свої життя за незалежність України, свободу всього українського народу».

«Ваші діти – справжні герої, їхній подвиг не марний і закарбований в пам’яті нашого народу навічно. Вічна пам’ять і слава українським захисникам і захисницям, полеглим у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України!» – зазначив Сирський.

Довідка

29 серпня Україна відзначає День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Також цього дня вшановують пам’ять полеглих військових у боях за Іловайськ.

Бойові дії поблизу міста Іловайськ Донецької області, що відбувалися у серпні 2014 року, увійшли в історію як «Іловайський котел». Саме 29 серпня 2014 року українські війська виходили з іловайського оточення так званим «зеленим коридором», зазнавши найбільших втрат за весь час війни на Донбасі.

В цілому за весь період боїв за Іловайськ, за офіційними даними, загинули 366 українських військових, ще 429 – зазнали поранень, 300 – потрапили у полон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *