ОСТАННІ НОВИНИ

Британія не проти ударів по РФ ракетами Strom Shadow, але боїться реакції США

Маркіян Рой

|

Велика Британія підтримує прагнення України бити по росії ракетами Storm Shadow, однак Лондон не заявляє про це публічно, позаяк остерігається можливого конфлікту зі США щодо цього питання. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Telegraph.

В повідомленні йдеться, що президент України Володимир Зеленський уже неодноразово звертався до британського уряду з вимогою дозволити бити по території рф цими ракетами. На Даунінг-стріт підтримують таку вимогу, однак це прохання вимагає узгодження зі США, оскільки Strorm Shadow містить американські компоненти.

Джерело Telegraph в Білому домі розповіло, що адміністрація Байдена стурбована тим, що використання цих ракет навіть без схвалення США може призвести до ескалації ситуації та втягнення американських військ у конфлікт.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер не хоче сваритися з Вашингтоном, тому застосовує «консультативний підхід» у переговорах щодо цього питання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *