ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів, що Татаров із Малюком «вбивали чеченців у Києві»

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що заступник керівника Офісу президента України Олег Татаров разом з чинним главою СБУ Василем Малюком вбивали чеченців у Києві. Про це глава держави заявив на пресконференції, передає hromadske.

Так, журналіст «Української правди» запитав Зеленського про ефективність підопічних Зеленського, зокрема про главу Офісу президента Андрія Єрмака та його заступників Олега Татарова та Ростислава Шурму.

Щодо Татарова Зеленський розповів, що вони «разом з Василем Малюком вбивали чеченців у Києві, поки ви (журналіст – ред.) тут не були». Про це, зокрема, знають і західні партнери, однак, за словами глави держави, це була непублічна інформація.

«Замало? Вигнати його, щоб його вбили росіяни?», – завершив президент.

Олег Татаров – заступник керівника Офісу президента України з 5 серпня 2020 року. До 2014 року він був заступником начальника Головного слідчого управління МВС України. Під час Революції гідності він проводив брифінги від імені МВС, зокрема, говорив про напади працівників тодішньої міліції на протестувальників. Віктор Янукович його нагороджував як «заслуженого юриста України».

Татаров заперечує виконання злочинних наказів, та заявляє, що діяв тоді як офіцер.

Після люстрації він очолював юридичний департамент «Укрбуду» та займався адвокатською практикою, зокрема представляв інтереси Андрія Портнова і Вадима Новинського.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін звинувачував Татарова у саботажі реальної реформи Бюро економічної безпеки та невідповідність вимогам міжнародних партнерів, громадськості та бізнесу.

У 2021 році президент Володимир Зеленський проігнорував вимогу українців про звільнення скандального Татарова. У своїй відповіді Зеленський відмовився звільняти скандального посадовця.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін звинувачував Татарова у саботажі реальної реформи Бюро економічної безпеки та невідповідність вимогам міжнародних партнерів, громадськості та бізнесу.

16 жовтня цього року знімальна група «Української правди» зустріла в урядовому кварталі двох топпосадовців: заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який є неформальним куратором всієі правоохоронної системи, та заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека.

Неформальний характер зустрічі може свідчити про те, що обговорювались не лише робочі питання, якими пов’язані куратор правоохоронної системи від Офісу президента з одним із очільників Національної поліції.

В Центрі протидії корупції заявляли, що чиновники Офісу Президента на чолі з Татаровим можуть стояти на заваді скасування «правок Лозового».

У вересні 2023 року журналісти з’ясували, що деякі активи екснардепа-зрадника Віктора Медведчука переписали на людину, яка має зв’язки з оточенням заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Йдеться про три київські компанії – «Академ-Клуб», «Осокорки-7» і «Орєст». Вони мають довгострокові договори оренди на великі земельні ділянки загальною площею понад 40 га на Осокорках в Києві, які планували забудувати. Станом на початок повномасштабної війни співвласником всіх трьох компаній була пов’язана з Медведчуком кіпрська структура Pilawer Limited.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *