ОСТАННІ НОВИНИ

Учнів-ВПО зобовʼяжуть відвідувати місцеві школи вже з вересня 2025 року

Олег Дерев'янко

|

З 1 вересня 2025 року учні, які є внутрішніми переселенцями, не зможуть навчатися онлайн – Міністерство освіти та науки України зобовʼяже їх відвідувати місцеві школи. Про це повідомив очільник відомства Оксен Лісовий під час спілкування з журналістами на конференції «Серпнева 2024», пише hromadske.

З його слів, цього року учні з-поміж ВПО ще можуть продовжувати навчатися онлайн. Водночас міністерство закликає батьків свідомо до цього поставитися.

«Ще рік онлайну – це доволі важко. Ті втрати, які дитина несе через цю несвідому позицію за умови, якщо є можливість навчатись офлайн, вони будуть дорого коштувати і особистості, і всій родині, і всій нашій країні», – зазначив Лісовий.

Він закликав батьків розглядати будь-які можливості, де їхні діти можуть безпечно навчатися очно. І повідомив, що вже з 1 вересня 2025 року МОН буде «достатньо жорстко вимагати повного виходу всіх дітей за місцем перебування».

Додамо, що лише кожна п’ята внутрішньо переміщена дитина, яка зараз зареєстрована і проживає у Львові, ходить до місцевої школи чи дитячого садочка.

Начальник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк зазначив, що станом на 22 серпня до міських садочків Львова ходить близько 800 дітей-переселенців, а до шкіл – близько 3 200. Тобто всього чотири тисячі дітей є інтегрованими у середовище громади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Chris Montgomery // Unsplash

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *