ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині окупанти обікрали фермерів на понад 117 млн грн 

Наталія Жолинська

|

Під час захоплення декількох сіл Куп’янського району Харківської області учасники «лнр» та їх спільники обікрадали заможних мешканців та фермерів. Відтак злочинне угрупування заволоділо зерновими культурами та майном на понад 117 мільйонів гривень. Про це повідомили у Офісі генпрокурора.  

 

За даними слідства, під час захоплення сіл Петро-Іванівка, Колодязне, Фиголівка Дворічанської селищної громади Куп’янського району Харківщини злочинна група із семи осіб обкрадала заможних мешканців та фермерів.  

Очолив злочинну групу 53-річний командир роти 101-го стрілецького полку «лнр», до якої він залучив найближче оточення свого заступника, командира відділення, гранатометника та стрілка. Згодом вони взяли до себе ще громадянина РФ (голову Християнського фермерського господарства у місті Валуйки Бєлгородської області) та мешканця Купʼянського району.  

Правоохоронці встановили, що у селі Колодязне підозрювані вдерлись на територію сільськогосподарського підприємства та, погрожуючи директору фізичною розправою, наказали віддати зернові культури.  

Через декілька днів спільники вантажівками з номерними знаками бєлгородської реєстрації вивезли сільгоспкультури у бік непідконтрольної Україні території через пункт пропуску до Росії. 

Правоохоронні служби задокументували й інші факти грабежів ворожого угрупування. Підозрювані вивозили не лише зерно, кукурудзу, пшеницю, насіння соняшника, а й примусово забирали автомобілі, які у подальшому використовували для пересування, рушниці, компʼютерну техніку, мобільні телефони, електропідстанції. Оку супроводжувались психологічним насильством, «допитами» та погрозами вбивств. 

 

Загалом фігурантам вдалось заволодіти зерновими культурами та майном на понад 117 мільйонів гривень.

Семи особам заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ). 

Слідчі вирішують питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *