ОСТАННІ НОВИНИ

Президент Польщі та Прем’єрка Литви прибули до Києва

Андрій Котенський

|

Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва для участі в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України.

«Розпочався візит Анджея Дуди до України. У 33-тю річницю Незалежності України в урочистостях бере участь Президент Республіки Польща», – повідомили у канцелярії.

Також на урочистості до Києва прибула прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте.

«З днем Незалежності, Українo! День перемоги обов’язково настане і ми святкуватимемо його разом. Литва була і буде з Україною на кожному кроці до цієї мети. Слава Україні», – заявила Інгріда Шимоніте.

На початку спільної пресконференції Президент України Володимир Зленський провів зустріч із закордонними гостями. Він поінформував лідерів держав про ситуацію на фронті та наголосив на необхідності підтримувати темпи постачання погоджених пакетів оборонної підтримки.

Також делегації обговорили необхідні дії для захисту українського неба від російських ударів.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда привітав Україну з 33-ю річницею незалежності та запевнив у тому, що Польща й надалі допомагатиме нашій державі: надаватиме політичну, військову та іншу необхідну підтримку, навчатиме українських воїнів, медиків і рятувальників.

«Ми не маємо жодних сумнівів, що нашим обов’язком як співгромадян цієї частини Європи є підтримка України на шляху до ЄС. Тому, пане Президенте, підтримуємо й будемо підтримувати на шляху до Європейського Союзу та НАТО», – зазначив Анджей Дуда.

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте наголосила на важливості перемоги України у війні.

«Наш обов’язок – допомогти Україні відновитися, але єдиний справжній спосіб фінансувати ці зусилля – це змусити агресора заплатити. Литва не втомиться повторювати, що всі російські активи, які були заморожені та знерухомлені в межах наших санкцій, мають бути спрямовані до України. Ми повинні продовжувати посилювати санкції проти Росії та її поплічників», – підсумувала Інгріда Шимоніте.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *