ОСТАННІ НОВИНИ

США оголосять про новий пакет допомоги для України напередодні Дня Незалежності

Олег Дерев'янко

|

США планують оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму 125 млн доларів. Очікується, що публічно про нього оголосять 23 серпня, напередодні Дня Незалежності. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Associated Press.

Так, новий пакет допомоги включатиме надання додаткових боєприпасів до реактивних систем HIMARS, ракети для систем протиповітряної оборони, протитанкові ракети Javelin, системи й обладнання для боротьби з безпілотниками та радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, транспортні засоби та інше обладнання.

AP пише, що цю зброю нададуть у межах президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, а це означає, що її візьмуть зі складів Пентагону і зможуть доставити в Україну значно швидше.

Оголошення військової допомоги відбудеться паралельно з наступом Сил оборони України на Курську область рф.

Нагадаємо, наприкінці липня 2024 року США оголошували про пакет безпекової допомоги для України у розмірі до 200 млн доларів за програмою спеціальних президентських повноважень.

Безпекова допомога містила засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси HIMARS, мінометні снаряди, протитанкові ракети Javelin.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *