ОСТАННІ НОВИНИ

Литва продовжила тимчасовий захист для українських біженців ще на рік

Олег Дерев'янко

|

У середу, 21 серпня, уряд Литви ухвалив рішення продовжити тимчасовий захист для українських біженців до 4 березня 2026 року. Про це повідомляє Delfi.

Наразі посвідки на проживання дійсні до 4 березня 2025 року. Згідно з новим рішенням, термін дії цих документів буде продовжено до 4 березня 2026 року.

За даними Міністерства внутрішніх справ Литви, це рішення зменшить адміністративне навантаження як на самих біженців, так і на працівників Департаменту міграції. Воно також спростить процес заміни посвідки на проживання наприкінці встановленого терміну дії тимчасового захисту.

Станом на кінець липня 2024 року, тимчасовий захист в Литві мають приблизно 44 тисячі людей. Щоденно Департамент міграції Литви реєструє близько 30-40 нових заявок на отримання дозволу на тимчасове проживання.

Нагадаємо, 25 червня Рада ЄС ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для понад 4 мільйонів українців, які тікають від російської агресії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *