ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готує нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі, – ГУР

Маркіян Рой

|

Росія готує нові пропагандистські операції у країнах Європи, які спрямовані, зокрема, проти українських біженців. Українців за кордоном намагаються переконати не повертатися назад додому. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, держава-агресор готує нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі. Зокрема, такі дії помітили в Італії – там росіяни використовують так званих журналістів з української окупованої території, щоб виправдати геноцидну війну проти України. Мова йде про презентації різних «художніх і документальних» книжок нібито про злочини України на території Донецької і Луганської областей.

Також представник розвідки наголосив, що росіяни активно працюють з українцями, які виїхали до країн Європи через війну.

«Це дуже потужна робота, яку розпочали росіяни: це і створення різних товариств, навчання дітей, церква – те, що використовується для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас», – пояснив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *