ОСТАННІ НОВИНИ

Боррель закликає зняти обмеження на удари по військових цілях у Росії

Маркіян Рой

|

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав західні держави зняти обмеження на використання Україною їхньої зброї по російських військових цілях. Про це він написав у X (Twitter), повідомляє Європейська правда.

Боррель заявив, що наступ українських Збройних Сил у Курській області «завдав серйозного удару по наративу» Владіміра Путіна.

«Зняття обмежень на використання сил і засобів проти російських військових, які беруть участь в агресії проти України, відповідно до міжнародного права, мало б кілька важливих наслідків», – вважає він.

Серед цих наслідків він назвав посилення самооборони України, зокрема щодо російських бомбардувань інфраструктури, зменшення руйнувань і смертей серед українців, а також сприяння мирним зусиллям.

Топдипломат ЄС згадав про нещодавню розмову з головою МЗС України Дмитром Кулебою, де запевнив у підтримці Євросоюзом боротьби України проти російської агресії.

«З нетерпінням чекаю зустрічі з ним у Брюсселі та дискусії з міністрами закордонних справ та оборони ЄС наступного тижня, щоб просунутися вперед у нашій підтримці України», – анонсував Боррель.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *