ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсонській ОВА заявили про знищення «Асканії-Нової». У заповіднику прокоментували

Олег Дерев'янко

|

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що російські окупанти розграбували заповідник «Асканія-Нова» в Херсонській області, тож його вже фактично немає. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

«Так, це правда, вони його (заповідник, – ред.) знищують. Останнє, що я чув – вони вивозять тварин до Криму і до Росії. Тобто можна сказати, що заповідника більше немає. Пограбували вони його капітально», – зазначив Прокудін.

Директор заповідника «Асканія-Нова» Віктор Шаповал в коментарі Суспільному сказав, що переконаний, що фраза Прокудіна про те, що заповідника більше немає, вирвана із контексту. Факти вивезення тварин дійсно мають місце, але про знищення заповідника на сьогодні не йдеться.

«Це процес, що відбувається, але не доконаний факт. На сьогодні вивезено у РФ і на тимчасово окуповану територію Криму 20 тварин. Частина тварин загинули через недогляд, відсутність кваліфікованого наукового супроводу і ветеринарного обслуговування. Значна частина заповідного степу – понад 2000 га, вигоріла внаслідок пожеж різної природи», – розповів Шаповал.

За його словами, ці факти фіксуються спеціальною комісією при Херсонській ОВА, Держекоінспекцією. Вже відкрита низка кримінальних проваджень.

«Факти значних збитків, завданих збройною агресією Росії й окупацією, мають місце. Факт знищення заповідника – ні», – додав директор.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *