ОСТАННІ НОВИНИ

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну цього тижня, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

Премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді приїде в Україну напередодні Дня Незалежності. Це його перший візит після початку повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство закордонних справ Індії, пише hromadske.

Більше деталей поїздки повідомлять згодом. Проте ЗМІ раніше писали, що візит Моді до України може відбутись уже цього тижня.

Зокрема, Economic Times зазначало, що Моді планує відвідати Україну та Польщу впродовж 21-23 серпня. Індійське видання Wion із посиланням на джерела в дипломатичних колах писало, що поїздка, найімовірніше, відбудеться 23 серпня.

Оновлено

Згодом в Офісі президента підтвердили, що 23 серпня відбудеться офіційний візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до України.

«Під час візиту, зокрема, відбудуться переговори з Президентом України Володимиром Зеленським, на яких вони обговорять питання двосторонньої та багатосторонньої співпраці. Також очікується підписання низки документів між Україною та Індією», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, увечері 8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вперше за 5 років відвідав росію та зустрівся з главою рф володимиром путіним. Під час зустрічі очільник кремля обійняв індійського лідера та привітав його як «любого друга».

У відповідь на це президент Володимир Зеленський розкритикував прем’єр-міністра Індії за його візит до росії, який відбувся в день масованого ракетного обстрілу росіян.

«Російська ракета влучила в найбільшу дитячу лікарню України, націлившись на маленьких онкохворих. Багато хто був похований під завалами. Це величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем у світі в Москві в такий день», — написав Зеленський.

15 липня Міністерство закордонних справ Індії викликало посла України. Там обговорювали критику Зеленського на адресу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді через його візит до росії.

Там зазначали, що виклик посла України до МЗС свідчить про невдоволеність офіційного Нью-Делі словами Зеленського

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *