ОСТАННІ НОВИНИ

Данія оголосила про оборонний пакет для України на понад 100 млн євро

Маркіян Рой

|

Уряд Данії вирішив виділити Україні вже 20 пакет військової допомоги на приблизно 783 мільйони данських крон (понад 104 млн євро). Про це повідомляє hromadske, з посиланням на Міноборони Данії.

З міркувань безпеки уряд не розкрив деталей, що саме міститиме новий пакет. Однак він, зокрема, передбачає фінансові внески для закупівлі обладнання українського виробництва, а також більше пожертвувань техніки через міжнародних партнерів.

«путін продовжує жорстокі та криваві напади на українців. Вкрай важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоб вони могли захистити себе», – наголосив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен та додав, що цей пакет має забезпечити як короткострокові потреби України, так і в найближчі роки.

У відомстві запевнили, що пакет узгоджували на основі потреб і рекомендацій України, діалогу з міжнародними партнерами та військово-професійних рекомендацій Міністерства оборони. Пакет фінансують в межах Українського фонду, його ще має  затвердити фінансовий комітет.

Наразі Данія прийняла рішення щодо пожертвувань Україні на суму близько 46 млрд  данських крон (понад 6 млрд євро). А до 2028 року країна запланувала 64,8 млрд данських крон (більше ніж 8 млрд євро).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *