ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР кібератакувало роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю у РФ 

Наталія Жолинська

|

Кіберфахівці ГУР спільно з хакерською групою «ВО Team» у Чєлябінській області (РФ) вивели з ладу роботу провайдера «Вега». Відтак підприємство, яке розробляє  ядерні боєприпаси для Росії, паралізоване. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки МОУ.

У результаті атаки на єдиного провайдера у місті Снєжинськ Чєлябінської області РФ виведено з ладу його 1173 комутатори та десять серверів. Також фахівцям вдалось знищити інформацію на серверах компанії.  

«Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста. Серед них «ВНИИТФ» (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера «Вега»», – йдеться в повідомленні.

Ця атака дозволила отримати ГУР персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями. Здобута кіпероперацією інформація дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб.

Наслідком також стала загроза зриву держоборонзамовлення країни-окупанта, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках Снєжинска. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *