ОСТАННІ НОВИНИ

Україна має дозвіл Канади використовувати канадську зброю на території РФ

Маркіян Рой

|

Україна може вільно використовувати передані Канадою танки і бронемашини та іншу техніку на території Росії. Про це повідомляє Європейська правда.

Канада передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777.

«Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність», – заявила Андре-Анн Пулен, речниця Міністерства оборони Канади.

«Канада не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні», – додала вона.

Не відомо, чи було канадське озброєння в руках українських бригад, коли вони розпочали свою операцію на території Курської області РФ.

Між тим, кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні в четвер, показали, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон з Росією.

Пулен зазначила, що канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю – міжнародної угоди, покликаної зменшити незаконні поставки зброї та порушення прав людини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *