ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальний блогер Слобоженко отримав підозру в ухиленні від сплати податків на 200 млн грн

Маркіян Рой

|

Київському блогеру повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі, а також у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними Української правди, йдеться про блогера Олександра Слобоженка

За даними слідства, з січня 2020 по серпень 2023 року підозрюваний набув необґрунтовані доходи – віртуальні активи в криптовалюті, що згідно офіційного курсу НБУ на дату отримання коштів еквівалентно більше мільярда гривень.

Кошти блогер отримав від здійснення господарської діяльності, незареєстрованої в установленому законом порядку компанії, яка надає послуги з так званого арбітражу Інтернет-трафіку.

З метою приховування сум фактично отриманих доходів підозрюваний переводив кошти у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та його довірених осіб. В подальшому кошти обготівковували та отримували в пунктах обміну валют на території м. Києва та в інших містах.

Всі набуті активи не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

«Таким чином підозрюваний ухилився від сплати податків до бюджету на загальну суму 213 млн грн. Частину з цих коштів він легалізував – придбав елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. З метою приховування придбаного майна блогер оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених до нього осіб», – йдеться в повідомленні.

У Бюро економічної безпеки додали, що до схеми ухилення від податків він залучив кількох знайомих. У межах кримінального провадження провели низку обшуків та експертиз. Наразі детективи БЕБ арештували 8 транспортних засобів, серед яких елітні супер/спорт кари, квартири та нерухомість у Києві.

Нагадаємо, Олександр Слобоженко був героєм розслідування журналіста Михайла Ткача «Непридатні». У ньому розповідалось про групу молодиків з України, які виїхали за кордон як непридатні до військової служби або волонтери.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *