ОСТАННІ НОВИНИ

Паралельно із просуванням на Курщині ЗСУ проривалися на Бєлгородщину, але там були важкі бої, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Українські бійці кілька днів тому проривалися у Бєлгородську область паралельно із розширенням наступу в Курській, проте зіштовхнулися із сильним опором росіян. Про це повідомляє Українська правда з посиланням The Washington Post.

Журналісти видання поспілкувалися із трьома пораненими українськими солдатами, у тому числі командиром, які перетнули кордон із Росією на бронетранспортерах в селі Колотилівка.

«За словами солдатів, російські війська в Бєлгороді виглядали підготовленими до їхнього прибуття, на відміну від швидкого просування українських підрозділів через Курськ. Хоча деякі з них відступили, місцевість була укріплена протитанковими загородженнями типу “зуби дракона” і сильно замінована. Майже одразу українці потрапили під інтенсивний обстріл артилерії, безпілотників та авіабомб. За словами солдатів, українці просунулися вперед приблизно на шість миль (до 10 км – ред.), захопивши покинуті позиції російських військ. Але бої залишалися інтенсивними. «Вся наша група була поранена в день нашого прибуття», – сказав Хакер.

За його словами, багато українських військовослужбовців були контужені або важко поранені, інші загинули, і їх довелося залишити.

«Обстріли залишалися настільки інтенсивними, що ті, хто вижив, були змушені ховатися в російських окопах протягом декількох днів, поки в четвер (15 серпня – ред.) рано вранці не прибув бронетранспортер, щоб евакуювати їх для надання медичної допомоги. Деякі з них були поранені більше одного разу, поки чекали на допомогу», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *