ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський закликав ВРУ якнайшвидше ухвалити низку законів

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися найближчим часом і ухвалити низку важливих законів, які стосуються військових, трофейної зброї, позбавлення зрадників державних нагород, а також щодо «духовної незалежності». Про це він заявив у своєму зверненні 15 серпня.

«Маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової. І це треба зробити саме законом, щоб у всіх наших людей була впевненість, що держава спрацює так, як потрібно», – сказав глава держави про перший законопроєкт.

Другий законопроєкт має стосуватись іноземців-добровольців, які воюють в Силах оборони України. За словами Зеленського, такі бійці мають іноземне громадянство, але вони повинні мати можливість стати громадянами України.

«Вони заслуговують бути громадянами України, й мають отримати таку шану від Української держави. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних», – зауважив президент.

Третім законопроєктом Верховна Рада має врегулювати тонкощі щодо трофейної зброї, яку українські військові здобувають у боях.

Окремо Володимир Зеленський зупинився на позбавленні державних нагород зрадників, які втекли в Росію і служать Кремлю, та колаборантів, які працюють на війну і російську державу.

«Всі вони мають бути позбавлені будь-яких звань і нагород в Україні, і це має бути зроблено реально. Так, щоб рішення про позбавлення нагород не було лише декларативним, а дійсно фіксувало, як Україна ставиться до такої особи. Відповідні законопроєкти теж уже є в парламенті», – наголосив він.

Також глава держави додав, що є ще деякі важливі законодавчі ініціативи, але не став їх конкретизувати. Він лише додав, що одна з таких «посилює духовну незалежність» України, ймовірно, маючи на увазі довгоочікуваний законопроєкт про заборону УПЦ Московського патріархату.

Президент закликав Верховну Раду зібратися для розгляду всіх цих питань «невідкладно» вже найближчим часом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *